MILJØ OG BÆREDYGTIGHED

Vi sætter handling bag ordene

Med en stor produktion har vi i Elefantprint et naturlig ansvar for at passe på miljøet. Men det er også sund fornuft. Vi er afhængige af jordens ressourcer, og derfor ønsker vi at bidrage til en mere bæredygtig verden gennem en ansvarlig produktion, der minimerer spild og reducerer CO2-udledningen. 

Konkret er vores arbejde med bæredygtighed forankret i de to af FNs verdenssmål, som fokuserer på bæredygtig energi samt ansvarligt forbrug og produktion. For vi tror mere på realistiske målsætninger end fine ord og arbejder med konkrete indsatser, dér hvor effekten er størst. Efterhånden som vi når vores mål, sætter vi nye, der skridt for skridt kan reducere vores klimaaftryk og sikre en mere bærdeygtig produktion.

 

Vi er FSC-certificeret

Som et vigtigt skridt på vejen mod at reducere vores klimaaftryk blev Elefantprint FSC-certificeret i 2020. 

FSC-certifikatet er din garanti for, at din vare er produceret under sociale, økonomiske og miljømæssigt ansvarlige forhold. Det indebærer blandt andet, at produktet stammer fra skove, hvor der ikke fældes flere træer, end skovene kan nå at reproducere, samt at skovejeren får en ordentlig pris for sit træ og de lokale skovarbejdere arbejder under ordentlige forhold. 

Bag certificeringen står den internationale non-profit organisation Forest Steward Council®, der arbejder for at sikre en bæredygtig skovdrift i alle led af forsyningskæden. Fra træet slår rødder i skoven til det færdige produkt er i forbrugerens hænder. Som FSC-certificeret virksomhed forpligter vi os til, at alle disse led i vores distributionskæde lever op til FSC-standarderne. 

Da vi forpligter os til at følge specifikke procedurer, bedes du kontakte os på post@elefantprint.dk, hvis du ønsker at få registreret din ordre som FSC-certificeret på din faktura.

Se vores FSC-certificering

100% grøn energi

I Elefantprint har vi omlagt 100 % af vores el-indkøb til vedvarende og C02-neutral energi, der er fremstillet ved dansk vindkraft.

Derved bidrager vi dels til at skåne miljøet dels til at styrke produktionen og investeringen i miljøvenlig energi.

Se vores VINDenergi klimabevis fra Scanenergi

Dansk produceret

På vores egen fabrik i Skanderborg printer vi med respekt for arbejdsvilkår, miljø og dansk håndværk.

Når du handler hos os, er du således med til at støtte danske arbejdspladser og dansk vækst, samtidig med at det er din garanti for ordentlig kvalitet og ordentlige arbejdsforhold.

CO2-reducering
Ved at have vores produktion inhouse reducerer vi vores CO2-aftryk til et minimum, da vi dermed undgår at transportere vores produkter over lange strækninger. 

Made to order-produktion
Verden har ikke brug for mere overproduktion. Derfor producerer vi kun det, vi sælger. Det giver dig fleksibilitet til at skræddersy mange af vores produkter, men det sparer også miljøet for dyrebare ressourcer. 

Vi investerer i miljøvenlig printteknologi

I vores produktion benytter vi os af den ypperste UV-printteknologi, der leverer maksimale resultater, men med et minimalt aftryk på miljøet.

Helt konkret har vi investeret i en Nyala storformatprinter fra swissQprint med Greenguard Gold-certificeret blæk. Det vil sige, at printet lever op til nogle af verdens mest kritiske emmissionsstandarder for kemi, og at det derfor er godkendt til brug på blandt andet hospitaler og skoler.